Subota, 22 lipnja, 2024

Na šta nas to Sladić upozorava: Ljudi, ovo uopšte ne izgleda dobro

Preporučeno

Prema srednjoročnoj prognozi koju je objavio FHMZ, na prostoru naše zemlje nastavlja se razdoblje sa promjenjivim vremenskim prilikama

Danas je u Bosni preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bilo je malo do umjereno oblačno.

Prema srednjoročnoj prognozi koju je objavio FHMZ, na prostoru naše zemlje nastavlja se razdoblje sa promjenjivim vremenskim prilikama, pa se tako u utorak očekuje pretežno oblačno prije podne.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

Slično će biti i u narednih petnaestak dana, što je potvrdio na svom Facebook profilu i mladi meteorolog Nedim Sladić.

Objasnio je stručno šta uzrokuje ovakvo vrijeme.

– Madden-Julian oscilacija ne želi izaći iz faze 6, 7 i 8 (prilično aktivni Kelvinovi valovi još od zimus, što može imati implikacije na jači El Nino kasnije na jesen) + U-oblik zahvaljujući lomljenju Rossbyevog vala nad sjevernim Atlantikom + pojačana ciklonalna aktivnost nad Sredozemljem = dosta padavina u narednih 10 do 15 dana nad Balkanskim poluostrvom, počevši od srijede, objasnio je Sladić, te dodao:

Upravo se čita:  Mehaničari u Sarajevu naplatili veliki servis koji nisu uradili

– U spomenutu srijedu, najviše padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a manje na sjeveroistoku gdje padavine pristižu prema kraju dana. Folks, does not look good at all, especially later! (Ljudi, ovo uopšte ne izgleda dobro, pogotovo kasnije!).

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas