Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Na Vlašiću pada snijeg

Preporučeno

Danas će jače naoblačenje sa zapada donijeti zahlađenje i padavine širom zemlje. U nizinama će većinom padati kiša, u Bosni i susnježica.

Na Vlašiću danas pada snijeg, iako je kalendarski počelo proljeće. Prizori bijelog pokrivača posebno će oduševiviti ljubitelje snijeg i skijanja. Jer, izgleda da nam se zima vratila, barem nakratko.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu Bosne, rijetko u Hercegovini. Na području Krajine u nizinama je registrovana susnježica ili snijeg.

Upravo se čita:  Radnici na asfaltiranju suočeni s ekstremnim vrućinama: Pod čizmama i do 200 stepeni

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać i Sanski Most 1; Prijedor 2; Banja Luka i Tuzla 3; Bugojno, Gradačac i Sokolac 4; Doboj i Zenica 5; Bijeljina, Sarajevo i Srebrenica 6; Ivan-sSedlo 7; Livno 9; Trebinje 10; Široki Brijeg 12; Mostar 14 i Neum 15°C.

Danas će jače naoblačenje sa zapada donijeti zahlađenje i padavine širom zemlje. U nizinama će većinom padati kiša, u Bosni i susnježica. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

Upravo se čita:  Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? "Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi"

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas