Subota, 23 rujna, 2023

Na Vlašiću se zavijorila velika zastava s ljiljanima

Na najvišem vrhu Vlašića podignuta je i od danas se vijori zastava Republike Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Dani pobjede, dani ponosa naziv je manifestacije koja se održava danas na Vlašiću, u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima u blizini Travnika.

Manifestacija je organizovana u čast pripadnika slavne Armije RBiH, i jedne od njenih najvećih pobjeda što je zasigurno oslobađanja planine Vlašić.

Na Spomen park Galica stigli su i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, te ostali mnogobrojni gosti.

Upravo se čita:  SDA pozvala Komšića i Bećirovića da organizuju sastanak probosanskih snaga: Neophodan jedinstven odgovor

Na najvišem vrhu Vlašića podignuta je i od danas se vijori zastava Republike Bosne i Hercegovine dimenzija 5×10 metara na jarbolu visine 17,5 metara.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, uoči podizanja zastave je kazao da je danas sa Vlašića poslana jasna poruku svim patriotama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

“A to je da smo jedinstveni i beskompromisni u očuvanju domovine i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode, da bismo je očuvali i odbranili, a još jasniju poruku šaljemo onima koji ne voli Bosnu i Hercegovinu, koji bi željeli da ona nestane. Spremni smo je braniti svim dozvoljenim sredstvima i po svaku cijenu zato smo danas u zvuke himne Republike Bosne i Hercegovine, na najvišem vrhu Vlašića podigli monumentalnu zastavu s ljiljanima baš onako kako je to uradio naš komadant rahmetli general Mehmed Alagić kada su združene snage armije Republike Bosne i Hercegovine oslobodile Paljenik, najviši vrh Vlašića i najavili svoj pobjedonosni hod ka konačnom oslobođenju države”, rekao je Dautović.

Upravo se čita:  Tužilaštvo BiH traži da se Miloradu Dodiku zabrani obavljanje funkcije predsjednika RS-a

 

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo