Srijeda, 29 studenoga, 2023

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić uoči skupa Granica postoji: Ostavite nas na miru, ne zavađajte nas sa komšijama

"Vaše političke igrarije završavajte onako kako vi znate, ostavite nas na miru. Ne dižite bespotrebno tenzije, ne zavađajte nas sa komšijama, zaključio je Drapić.

Preporučeno

Načelnik Opštine Ljubinje Stevo Drapić poručio je organizatorima skupa “Granica postoji”, koji će danas biti održan u Ljubinju, da ne dižu bespotrebne tenzije i da počnu konačno raditi svoj posao u institucijama, a ne na ulici.

“Gospodo, mi znamo gdje je granica. Nju smo stvorili u ratu i ona je jasna i vidljiva. Nažalost, toliko je vidljiva da vam i ne treba tabla “Dobro došli u Republiku Srpsku ” da znate da ste u njoj. Dovoljno je da pogledate taj magistralni put kojim ćete danas doći. Tamo gdje prestaje normalan put a gdje počinju rupe, e tu je Republika Srpska i tako je svuda, nije samo na Žegulji“, poručio je danas Drapić organizatorima skupa.

Upravo se čita:  Novinarka iz RS-a upitala Konakovića i Nikšića da li su došli u Banju Luku da provociraju

“Rat je, gospodo, davno završen i za razliku od većine vas koji ćete danas blokirati magistralni put LJubinje – Stolac, ja sam u tom ratu učestvovao. Sa puškom branio Ljubinje, i ne samo ja nego i ostali Ljubinjci i to na častan način. Izuzetno sam ponosan jer je Ljubinje jedno od rijetkih mjesta u BiH u kome se nije desio nijedan zločin prema civilnom stanovništvu. Danas, nakon 27 godina od završetka rata, Ljubinje i granica se brane ekonomijom, radom, borbom protiv kriminala i korupcije. Brane se novim saobraćajnicama, fabrikama”, poručio je Drapić.

Upravo se čita:  Cvijanović: Tražit ću na Predsjedništvu informaciju o Helezovim navodima, a u narednom periodu i o radikalnim islamskim pojavama

On je kazao da će „demonstranti“ danas blokirati put Ivu iz Čapljine, koji radi u Ljubinju i Zoranu iz Ljubinja, koji radi u Mostaru, saopćeno je iz SDS-a.

“Vaše političke igrarije završavajte onako kako vi znate, ostavite nas na miru. Ne dižite bespotrebno tenzije, ne zavađajte nas sa komšijama, zaključio je Drapić.

Protesti “Granica postoji”, podsjećamo organizirani su nakon podizanja optužnice protiv Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića, a dosad su održani u Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, na Lapišnici u opštini Istočno Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Loparama…

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo