Utorak, 25 lipnja, 2024

Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: “Gospodo, doktori nam idu u ‘mrsko’ Sarajevo, ne u Njemačku”

Preporučeno

"Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a SDS RS!“, poručio je Božović

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije i odgovornost za lošu situaciju u Republici Srpskoj pokušavaju prebaciti Srpskoj demokratskoj stranci.

“Treba poći od činjenice oko koje se slažemo svi koji živimo u Republici Srpskoj, a to je da se ona nalazi u najgoroj situaciji i položaju od nastanka do danas. U sada već privatnoj državi nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija. Naređenje je isto kao i uvijek – za ovakvo stanje u Republici Srpskoj treba optužiti Srpsku demokratsku stranku. Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a SDS RS!“, poručio je Božović i dodao:

Upravo se čita:  Višković u panici zbog američkih sankcija: Opet priča da su ugroženi u RS

“Lako je zaključiti da svi branimo ono što smo napravili. Mi Repubiku Srpsku, vi svoj prljavi kapital“.

Božović ima i poruku za predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika:

“Gospodine predsjedniče, da bismo povjerovali u Vaše namjere, a bezbroj puta ste promijenili kurs i slagali narod pravdajući to različitim razlozima i potrebama, podnesite ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske i neka Narodna skupština Republike Srpske raspiše održavanje predsjedničkih izbora isti dan kada su predviđeni lokalni izbori, 6. oktobra, pa da se i Vi i mi biramo po Izbornom zakonu Republike Srpske, koji ćete, naravno, potpisati prije ostavke“.

Upravo se čita:  Ministar Nešić o novim sankcijama i helikopteru MUP-a Srbije u Trebinju: “Da komšiji crkne krava”

To je, ističe Božović, “prvi uslov za stvaranje jedinstvenog nastupa svih Srba iz Republike Srpske i neophodnost vođenja mudre politike koja će spustiti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini“.

“Međutim, dok raspravljamo o svemu ovome, 18.5.2024. godine u mojim Vojkovićima, koji su u ratu sami imali svoju brigadu i koji danas imaju 3500 registrovanih pacijenata i preko 5000 stanovnika, nema doktora opšte prakse kao što ih nema na drugim mjestima, jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. I zapitajte se –zbog koga i zbog čega!“, poručio je Božović.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas