Subota, 10 lipnja, 2023

Načelnik Vlasenice traži da se smanji jačina zvuka ezana: “Veliki broj građana izražava nezadovoljstvo”

Nemojte propustiti

“U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu“

Načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Mićo Kraljević kojem se sudi za ratni zločin u Sudu BiH u dopisu koji je upućen Islamskoj zajednici u BiH i Medžlisu IZ u Vlasenici tražio je da se smanji jačina zvuka ezana.

Upravo se čita:  Uklonjena bašta Pjanićevog ugostiteljskog objekta u centru Sarajeva

U dopisu koji je Kraljević potpisao, 11. aprila, Kraljević traži se da „smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu“, odnosno ezana.

„Opštini Vlasenica se obratio veliki broj građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva na molitvu. Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica.

Upravo se čita:  Srbija "preduhitrila" Bosnu i Hercegovinu, onemogućila suđenje optuženom za smrt 2.300 Bošnjaka

U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu“, navodi se u dopisu koji su potpisali Kraljević i Nevena Stupar.

Za progon bošnjačkih civila u Vlasenici – protivpravnim zatvaranjem, ubistvima, seksualnim zlostavljanjima, mučenjima, nestancima i drugim nečovječnim djelima počinjenim tokom 1992. i 1993. godine – pored Kraljevića, sudi se Manetu Đuriću, Radenku Staniću i Goranu Gariću.

Upravo se čita:  Vozačica Golfa se nije htjela skloniti Hitnoj pomoći: "Držala nas je niz Rostovo do prve velike okuke"

Prema optužnici, Đurić je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti u Vlasenici, Stanić komandir, Kraljević komandir specijalnog voda, a Garić policajac.

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo