Utorak, 28 studenoga, 2023

Načelnik Vojnića u Hrvatskoj traži vojsku na granici sa BiH

Izrazio je duboko razočaranje izjavom premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska neće graditi zidove i ograde prema Hrvatima u BiH.

Preporučeno

Načelnik Vojnića u Hrvatskoj Nebojša Andrić i saborski zastupnik Zvonimir Troskot kritikovali su u subotu državnu vlast zbog migrantske krize i nezakonitih prelazaka u Hrvatsku, a Troskot je poručio da je ozbiljno povrijeđen hrvatski suverenitet pa bi na granicu trebalo poslati vojsku.

“Tražimo da se granica hitno zatvori i vrati sigurnost u domove. S obzirom na pucnjavu na granici i na spoznaje da postoji naoružana skupina, ne osjećamo se sigurno. Svi smo tu u kućnom pritvoru i tražimo zaštitu”, rekao je Andrić.

Upravo se čita:  Policajac se povrijedio otvarajući vrata na službenom autu, dobit će 5.000 eura

Izrazio je duboko razočaranje izjavom premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska neće graditi zidove i ograde prema Hrvatima u BiH.

“Jedan sam od Hrvata iz BiH, a za moje je rođake ograda već podignuta jer moraju čekati satima na graničnom prijelazu da uđu legalno u Hrvatsku. Dok preko granice ne mogu prenijeti niti sendvič, pretresa ih se i maltretira, drugi mogu nesmetano prelaziti granicu”, poručio je Andrić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Drugi pokušaj: Stranke trojke i HDZ BiH danas se sastaju u Parlamentu BiH

Iz Parlamentarne skupštine BiH medijima je došla najava sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu...

Možda vas zanima i ovo