Petak, 1 prosinca, 2023

Načelniku jedne od najsiromašnijih općina u BiH stigla Škoda od 83.000 maraka

Preporučeno

Tražili su da vozilo sadrži putni računar, tvornički ugrađen navigacioni uređaj, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar, podesiv po dubini i visini.

Škoda od gotovo 83.000 maraka koju je naručio Milan Kovač načelnik Šipova stigla je u Šipovo, piše Capital.

Podsjetimo, Općina Šipovo, jedna od najsiromašnijih u BiH, naručila je automobil čija je cijena sa PDV-om gotovo 83.000 KM, a sada je dodijeljen i ugovor za nabavku ovog automobila i to preduzeću “Hercegovina auto” iz Mostara.

Upravo se čita:  Kako je samozvani psiholog i teolog rasturio Damiru Muharemovićevu porodicu: Udata Enisa se “šerijatski” udala za Edina Tulu i ostavila petero djece!

Samo jedna ponuda

Kako je naglašeno u obavještenju o dodjeli ugovora primljena je jedna ponuda i ta jedna ponuda je bila prihvatljiva.

Kovač je već ranije u izjavi za Capital iako je tender tek bio raspisan istakao da kupuje škodu, te da je on jedini načelnik koji šest godina vozi svoje vozilo.

Podsjetimo, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, vozilo mora biti novo i nekorišteno, proizvedeno 2023. godine, metalik boje.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Zahtijevali su da vozilo bude minimalno Euro 6 standard, sa pogonom na obje osovine, turbo dizel, kao i automatski mjenjač.

Megalomanski zahtjevi

Takođe su tražili i da vozilo sadrži putni računar, tvornički ugrađen navigacioni uređaj, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar, podesiv po dubini i visini.

Bilo je neophodno da vozilo posjeduje minimalno šest zvučnika, kameru za parkiranje unazad, električno podešavanje sjedišta vozača sa funkcijom memorije, kao i uređaj za automatsku regulaciju brzine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo