Utorak, 25 lipnja, 2024

Načelniku jedne od najsiromašnijih općina u BiH stigla Škoda od 83.000 maraka

Preporučeno

Tražili su da vozilo sadrži putni računar, tvornički ugrađen navigacioni uređaj, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar, podesiv po dubini i visini.

Škoda od gotovo 83.000 maraka koju je naručio Milan Kovač načelnik Šipova stigla je u Šipovo, piše Capital.

Podsjetimo, Općina Šipovo, jedna od najsiromašnijih u BiH, naručila je automobil čija je cijena sa PDV-om gotovo 83.000 KM, a sada je dodijeljen i ugovor za nabavku ovog automobila i to preduzeću “Hercegovina auto” iz Mostara.

Upravo se čita:  U FBiH od sada će biti drugačiji propisi o zapošljavanju stranaca

Samo jedna ponuda

Kako je naglašeno u obavještenju o dodjeli ugovora primljena je jedna ponuda i ta jedna ponuda je bila prihvatljiva.

Kovač je već ranije u izjavi za Capital iako je tender tek bio raspisan istakao da kupuje škodu, te da je on jedini načelnik koji šest godina vozi svoje vozilo.

Podsjetimo, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, vozilo mora biti novo i nekorišteno, proizvedeno 2023. godine, metalik boje.

Upravo se čita:  Nakon nevremena u Doboj Istoku proglašeno stanje prirodne nesreće: Oštećeno 12 solarnih elektrana, štete na stotine hiljada maraka

Zahtijevali su da vozilo bude minimalno Euro 6 standard, sa pogonom na obje osovine, turbo dizel, kao i automatski mjenjač.

Megalomanski zahtjevi

Takođe su tražili i da vozilo sadrži putni računar, tvornički ugrađen navigacioni uređaj, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar, podesiv po dubini i visini.

Bilo je neophodno da vozilo posjeduje minimalno šest zvučnika, kameru za parkiranje unazad, električno podešavanje sjedišta vozača sa funkcijom memorije, kao i uređaj za automatsku regulaciju brzine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas