Srijeda, 21 veljače, 2024

Nadležni izdali upozorenje na najjače nevrijeme u ovoj sezoni

Preporučeno

Intenzivno nevrijeme i gradonosni oblaci očekuju se danas 15.00 časova, a od 18.00 časova do ponoći najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni.

“Protivgradna preventiva Republike Srpske” saopštila je da se od 15.00 časova očekuje nevrijeme i apelovala da poljoprivredni proizvođače razvuku protivgradne mreže ukoliko ih posjeduju.

“Protivgradne preventive” su naveli da se intenzivno nevrijeme i gradonosni oblaci nad branjenim područjem i ostalim dijelom Bosne i Hercegovine očekuje danas od 15.00 časova, a od 18.00 časova do ponoći najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni.

Upravo se čita:  “Dobila sam otkaz, jer nisam ušla u stranku”: Bh. građani progovorili o pritiscima na birače

Kako su istakli, sve protivgradne stanice naoružane su dovoljnim brojem raketa, te da je kroz prognoze najavljeno da budu spremni i da po komandi naoružaju protivgradne lansere. Naglasili su da su 173 rakete, ispaljene tokom proteklih sedam dana, nadoknađene iz vlastitih skladišta.

“U sistemu je 38 lokalnih uprava, od kojih 33 iz Republike Srpske, te četiri iz Federacije BiH i Brčko distrikta. U funkciji je 201 klasična protivgradna stanica, 100 automatskih protivgradnih stanica i 35 prizemnih generatora”, naveli su u saopštenju.

Upravo se čita:  Detalji akcije u Banjaluci: Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu, ovo je razlog

U tom preduzeću ističu da raspolažu sa 2.750 protivgradnih raketa i da u narednih mjesec dana očekuju isporuku još 980 raketa.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas