Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Najavljen “temperaturni šok” u BiH, obilne padavine mogle bi izazvati probleme

Preporučeno

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama sa sunježicom ili snijegom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje poslijepodne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Meteorolozi najavljuju promjenu vremena koju će karakterisati rast temperatura, ali i intezivnije padavine. Snijega u nizinama neće biti, ali će biti obilnih kišnih padavina, što je poseban problem s obzirom na povećan vodostaj rijeka kao što su Una i Vrbas.

Upravo se čita:  Kalesija bogatija za tri doktora medicine: U samo deset dana diplomirale Alisa, Lejla i Nerma

Kiša se očekuju na jugu, jugozapadu i naročito zapadu Bosne. Što se tiče temperatura, u petak se očekuju da će biti više za čak 10 do 15 stepeni nego što su predviđene za danas.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Tokom noći kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 16 stepeni.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima najavljeno je za petak. Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. U cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima zapadne Bosne sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 14 stupnjeva.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas