Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Preporučeno

Tokom ponedeljka padavine bi postepeno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku naredne sedmice.

Hladnije i nestabilno vrijeme nastavlja se i u narednim danima. U noći na subotu lokalno se očekuje mraz, a za vikend su najavljene nove padavine u vidu kiše i snijega. Na planinama centralnog pojasa Bosne mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine, piše BHMETEO.ba.

PETAK(19.04.) – Prolazno stabilnije, tokom dana u većem dijelu zemlje uz sunčane periode. U noći na subotu postepeno naoblačenje sa zapada, oko ponoći oblaci bi zahvatili Krajinu, a do jutarnjih sati subote i ostatak zemlje. Najviše vedrine u tom slučaju zadržalo bi se nad centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Tako da u ranim jutarnjim satima subote mraz najviše prijeti Podrinju, dok bi svakim kilometrom zapadnije situacija bila nešto bolja.

Upravo se čita:  Upoznajte Seadu Todić (63), diplomanticu na Odsjeku za arapski jezik i književnost

SUBOTA(20.04.) – nakon hladnog i lokalno mraznog jutra, tokom dana pretežno oblačno. Kako dan bude odmicao pristizat će sve vise naoblake, a formiranjem plitkog ciklona u Jadranu i padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i snijeg u višim krajevima najprije će zahvatiti zapad zemlje, uz postepeno širenje na ostale krajeve. Sa dolaskom padavina tokom dana osjetno zahlađenje.

Upravo se čita:  Saharski pijesak u BiH dolazi početkom naredne sedmice

NEDELJA(21.04.) – Nestabilno vrijeme uz kišu, susnježicu i snijeg širom zemlje. U planinskim krajevima zapadne, centralne i istočne Bosne obilne snjezne padavine uz formiranje snjeznog pokrivača 10-30 cm. U nizinama u početku bez snijega, dok bi daljim padom temperatura u večernjim satima kiša prelazila u snijeg i u pojedinim nizinama Bosne. Hladno, uz zimske temperature u većini krajeva.

Tokom ponedeljka padavine bi postepeno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku naredne sedmice. Zasada bez naznaka skorijeg povratka ljetnih temperatura.

Upravo se čita:  Prijavljen policiji: Muškarcu dali 159 ovaca na čuvanje, on ih sad ne želi vratiti

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas