Utorak, 25 lipnja, 2024

Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!

Preporučeno

Pojačane kontrole puntika u autobusima i u putničkim motornim vozilima bit će sve do kraja 2023. godine.

U periodu pred kraj godine, kada predstoji pojačan dolazak građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva, kao i pojačan ulazak stranaca u BiH, carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine provodit će detaljne kontrole autobusa i putničkih motornih vozila koja ulaze u carinsko područje BiH, navode u svom saopćenju za javnost iz UIO BiH.

Podsjećamo sve građane da prilikom ulaska u carinsko područje BiH sa sobom mogu unijeti stvari u svom ličnom prtljagu u vrijednosti do 600 KM bez plaćanja uvoznih dažbina.

Upravo se čita:  Srušili su je, zemljište prodali i isknjižili iz grunta, ali Čaršijska džamija 27. jula otvara svoja vrata

Sve što prelazi pomenutu vrijednost mora biti prijavljeno carinskoj službi za uvozno carinjenje. Ukoliko ne prijavite, a carinski službenici nađu robu ista će biti oduzeta uz prekršajni postupak.

Detaljnije, pojačane kontrole puntika u autobusima i u putničkim motornim vozilima bit će sve do kraja 2023. godine.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas