Utorak, 27 veljače, 2024

Najezda mušica na hrvatskim plažama, more kod Makarske postalo sivo: Stručnjaci za sad još ne mogu precizno reći o kojoj se vrsti radi

Autor:Index.hr

Preporučeno

Stručnjaci kažu da su se mušice mogle vidjeti i prijašnjih godina, ali nikada ih nije bilo ovoliko.

Na plaži Donja Luka u Makarskoj dogodila se najezda mušica. More je odjednom postalo sivo.

Fotografije s Brača ne prikazuju asfalt naliven uz plažu, kako se to može činiti na prvu, nego nebrojeno mnogo sitnih, mahom uginulih insekata. Radi se o najezdi malih mušica ili lisnih ušiju, piše Index.hr.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Stručnjaci za sad još ne mogu precizno reći o kojoj se vrsti radi jer bi za to trebalo napraviti, kako kažu, temeljitu analizu. O ovom se fenomenu posljednjih dana već pisalo.

Sitni insketi primijećeni su i unutrašnjosti i na obali.

U moru ostavljaju trag zbog čega izgleda kao da se radi o kakvom uobičajenom onečišćenju, ali kod ovih insekata nema ništa uobičajeno.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Stručnjaci kažu da su se mušice mogle vidjeti i prijašnjih godina, ali nikada ih nije bilo ovoliko.

Profesorica Renata Bažok s Odjela za poljoprivrednu zoologiju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu za Index je potvrdila da bi se moglo raditi o jednoj od 5.000 vrsta lisnih ušiju.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas