Utorak, 28 studenoga, 2023

Nakon burnih reakcija javnosti: Ministrica Sanja Vlaisavljević se pravdala i pronašla ‘krivca’ za svoje skandalozne izjave

Preporučeno

Izjava federalne ministrice kulture i sporta izazvala brojne reakcije bh. javnosti.

– On je odslužio kaznu, bilo ko da je, evo Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin, šta sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević na Goli otok poslati nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena, rekla je prije nekoliko dana novoimenovana federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Upravo se čita:  Ministar Helez: U RS-u postoje kampovi za obuku paravojnih formacija, vode ih Rusi

Ova izjava je izazvala brojne reakcije bh. javnosti.

Sada se oglasila i Vlaisavljević, ali za RTV HB – neslužbeni medijski glas HDZ-a.

– Izražavam duboko suosjećanje za žrtve strašnog pokolja u Ahmićima, a i za sve druge, kao što sam to svaki put do sada radila. No, nažalost, bojim se da je odmazda novoj, tek uspostavljenog vladi počela preko mene, igrajući se sa najvećom žrtava genocida i pokolja. Želim vjerovati da oni koji to čine neće nastaviti u tom smjeru, već će naći demokratsk način da budu dio nove vlasti- poručila je ministrica.

Upravo se čita:  Novinarka iz RS-a upitala Konakovića i Nikšića da li su došli u Banju Luku da provociraju

Podsjetimo, Vlaisavljević ‘proslavila’ se komentarima kako u Sarajevu “nema Djeda Mraza” i kako “nije moguće kupiti svinjsko meso”, a federalna ministrica postala je 28. aprila, kada je imenovana nova Vlada FBiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo