Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Nakon mušica u FBiH: Komarci okupirali sjever Republike Srpske!

Preporučeno

Invazija nepreglednih rojeva mušica na Sarajevo i Tuzlu, koja je prethodnih dana izazvala pravu paniku među stanovnicima ovih gradova, prema mišljenju stručnjaka, predstavlja uvod u mnogo opasniju najezdu komaraca, koja bi, prema najavama, mogla uslijediti već do sredine ovog mjeseca!

 

Invazija komaraca na RS (Foto: Haber.ba)
Invazija komaraca na RS (Foto: Haber.ba)

Iako sezona “malih krvopija” praktično još nije ni počela, mještani iz većine opština u sjevernom dijelu Republike Srpske koje se oslanjaju na Savu, tvrde da su im dani, a posebno noći, pretvoreni u pakao i da od dosadnih insekata bukvalno ne mogu oka da otvore!

Upravo se čita:  Oprezno ako uskoro kupujete nekretninu: Evo kako građevinari u BiH varaju kupce na kvadratima

– Život nam je postao nepodnošljiv od komaraca koji su se ove godine izlegli mnogo ranije nego što je to inače slučaj. Vjerovatno je tome pogodovalo nestabilno vrijeme, koje je nakon obilnih kiša i poplava već u aprilu donijelo prave ljetnje vrućine. Situacija je posebno kritična uveče, kada nam milionski rojevi komaraca doslovno ne daju da izađemo iz kuća! Zbog ove napasti, ljudi su prisiljeni da po ovoj žegi prozore stalno drže zatvorene – ispričali su za Press RS brojni mještani Bijeljine, Šamca, Srpca i drugih opština.
(Haber)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas