Nedjelja, 1 listopada, 2023

Nakon napada huligana roditelji iz Beograda poručili: Ponovo dolazimo u Sarajevo

Preporučeno

Gradonačelnica Sarajeva oštro je osudila događaj i istaknula da bez obzira na sve što se desilo, roditelji iz Beograda poručuju da će se vratiti u Sarajevo.

Jučer se u sarajevskom naselju Ilidža dogodio incident koji je izazvao pažnju regionalnih medija. Maskirani huligani napali su grupu roditelja iz Srbije čija djeca učestvuju na međunardnom fudbalskom turniru Šampion junior kup. Jedan od roditelja zboden je nožem, a napadači su koristili i suzavac i drugo hladno oružje.

Upravo se čita:  Opsadno stanje oko manastira Banjska: Objavljene fotografije napadača, maskirani su i naoružani

Kako saznaje N1, tri napadača na Beograđane su već uhapšena.

Nakon incidenta brojn zvaničnici, fudbalski djelatnici i mnoge Sarajlije dali su podršku napadnutim roditeljima iz Beograda.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je ekipu Zvezdara u sarajevskom hotelu Hills.

Benjamina Karić je razgovarala sa predstavnicima kluba Zvezdara. Oštro je osudila događaj i istaknula da bez obzira na sve što se desilo, roditelji iz Beograda poručuju da će se vratiti u Sarajevo.

Upravo se čita:  Još jedna tragedija u BiH: U sudaru s autobusom poginuo 19-godišnji vozač "passata"

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova, je izjavio da će večeras, najkasnije sutra izaći sa zvaničnim informacijama u vezi sa događajem. Osudio je incident i istaknuo da MUP KS garantuje sigurnost svim učesnicima turnira koji se održava i sutr,a a policajci su u i ispred hotela Hils.

Roditelje i djecu iz Beograda posjetio je i Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Upravo se čita:  Smijenjena uprava BH Telecoma, Amel Kovačević novi generalni direktor

Predstavnici kluba iz Beograda u ekskluzivnom su razgovoru za N1 kazali da su dobili stotine poziva građana i prijatelja koji su im iskazali podršku. Neka pobijedi ljubav i sport poručili su.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo