Utorak, 18 lipnja, 2024

Nakon priče o Elmedinu koji ima dvije žene Bosanku i Ukrajinku, cijeli slučaj prijavljen Centru za socijalni rad, MUP-u i FUP-u!

Preporučeno

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

U mirnom gradiću Busovača, jedna neobična ljubavna priča privlači pažnju zajednice i izaziva različite komentare. Elmedin Karić živi u braku sa dvije žene, a kako kaže, to je ostvarenje sna koje je oduvijek maštao.

Elmedinova prva supruga, Fatima, majka je njihovih troje sinova i zajedno su prošli kroz mnoge uspone i padove tokom godina braka. No, prije dvije godine, Elmedin je doveo novu ženu u svoj život.

Upoznao je Janu, koja dolazi iz Ukrajine, dok je boravio u Njemačkoj na privremenom radu. Između njih se rodila ne samo ljubav, već i želja da žive zajedno, dijeleći istog muškarca.

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Upravo se čita:  Pretresaju se kuća i vikendica FUP-ovca Zorana Čegara, poznato je za šta se sumnjiči

Na svom FB nalogu Terzić je objavio:

– Evo, ja sam uradio konkretan potez – prijavio skandalozni čin segregacije – DVIJE ŽENE POD JEDNIM KROVOM

Centar za socijalni rad/skrb Busovača
Predmet: Molba za postupanje

Poštovane,
Ovih dana javnost u Bosni i Hercegovini je bezmalo zapanjena viješću koja se iz Busovače širi u javnim medijima i na društvenim mrežama o tome kako stanovnik vaše općine Elmedin Karić “uživa sa dvije žene koje dijele zajednički krevet i njega”.

Molim vas da ispitate i odgovorite da li se radi o bračnoj zajednici koja je zasnovana legalno, odnosno da li se radi o dva sklopljena braka sa dvije žene ili je u pitanju nešto drugo i šta?! To posebno iz razloga što se u istoj kući gdje imenovani živi, boravi i troje maloljetne djece koja to sve posmatraju.

Molim da utvrdite u kakvom su fizičkom, materijalnom i psihološkom stanju maloljetna djeca.

Više je nego zabrinjavajuće egzistiranje ovakvih zajednica s obzirom da smo svakodnevno informisani o neželjenim posljedicama u društvu koje su često produkt djece, odnosno maloljetnih osoba iz porodica u kojima su uočeni određeni problemi.
Nadam se da ste svjesni, da, nećemo imati pravo da kažemo da nismo znali, ako se nešto neželjeno desi.

U očekivanju vašeg žurnog odgovora. Srdačan pozdrav.

Iako zvuči nevjerovatno, ali odgovor iz Centra za socijalni rad je ubrzo uslijedio. Međutim, kao što kod nas obično biva, proglašavaju se nenadležnim i tu se za njih priča o ovom slučaju završava.

Upravo se čita:  Islamska zajednica u BiH: Prošle godine žrtvovano više od 30.000 kurbana, očekuje se da će ta brojka biti premašena

– Na moj dopis da reaguju i provjere dešavanja sa čovjekom sa dvije žene dobio sam odgovor iz Centra za socijalni rad. Molim Vas dijelite ovu vijest, jer se radi o osobi koja ima nelegalno prebivalište!!! Poslao sam dopis Federalnoj upravi policije (FUP) i tražio reakciju!

– Poštovani!

Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača.

U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu.
Lijep pozdrav.

Centar za socijalni rad Busovača

U našoj državi je očito da niko i ništa nije uvezano, da se zakoni krše na svakom ćošku i to javno, transparentno i bez imalo zadrške, i da se niko ne bavi svojim poslom, poručuje Terzić.

Upravo se čita:  Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas