Utorak, 16 srpnja, 2024

Nakon što je u kafani pretukao Amerikanca: 20-godišnjem Bosancu prije 15 godina zatvora

Preporučeno

Joe Dodson, 33-godišnji Amerikanac završio je u bolnici nakon što ga je u jednoj kafani u američkoj saveznoj državi Južna Dakota napao 20-godišnji Bosanac Armin Agić.

Policija-Sioux-FallsaSve ovo desilo se u kafani Shenanigans u gradiću Sioux Falls, piše portal argusleader.com. Dodson je odlučio tužiti vlasnika kafane zbog toga što je dopustio maloljetnim osobama da konzumiraju alkohol. Osim toga, navedeni portal piše da je Agić vrsni poznavatelj borilačkih vještina i amaterski MMA borac.

Dodson je nakon napada završio na intenzivnoj njezi bolnice Avera McKennan gdje je proveo nekoliko dana zbog povreda glave. Prema izjavama zvaničnika policije, Agić je zajedno sa prijateljima pobjegao prije nego je policija došla.

Tuči je svjedočio i taksista koji je na sudu potvrdio da su, kako je kazao, četiri mladića sa bosanskim akcentom udarala Dodsona dok je ležao bespomoćan ispred kafane.

U tužbi se navodi da vlasnici kafane nisu smjeli dopustiti Agiću da svake sedmice konzumira alkohol jer je i prije pravio slične prekršaje.

Ukoliko ga osude za napad, Agić bi se mogao suočiti sa 15-godišnjom zatvorskom kaznom.

Izvor: Klix.ba

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas