Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Nakon tragedije u Slavonskom Brodu: “Socijalna služba je bila obaviještena, zašto je beba morala umrijeti?”

Preporučeno

Nakon što je proteklih dana otkriveno kakva se tragedija u tjednu između Božića i Nove godine dogodila u Slavonskom ne prestaju stizati reakcije. Susjedi obitelji čija je beba umrla, a dvoje djece oduzeto, kažu kako je pozvana socijalna skrb, a i policija je nekoliko puta bila na mjestu događaja. Navodno ih nitko nije pustio u stan.

zgradaposavsjkahrvatska

“Koliko čujem kako je, taj čovjek je mogao napraviti daleko veće zlo. Tu je škola. Mogao je napraviti masakr s djecom i ne znam što drugo. Koliko mi znamo na vrijeme je javljeno socijalnoj skrbi i policiji, i policija je dolazila, ali nitko ništa nije poduzimao”, kazao je za RTL susjed Nikola Grubišić.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

“Bilo je čudnih situacija. Razno raznih zvukova preko noći, ujutro je često bilo upaljeno svjetlo, non stop je netko bio u podrumu”, ispričao je susjed Vjeran Belaković.

“Ja sam jedanput išla gore. Ona me nije htjela pustiti, bili su malo glasniji, ona kaže da je zaključana i da me ne može pustiti, da ju je suprug zaključao”, rekla je susjeda Ljubica.

Prema riječima susjeda osim izmeta kojega je bilo po cijelom stanu, obitelj je imala i psa, koji je također vršio nuždu gdje god je stigao, a pseće je dlake bilo posvuda pa i na posudama za jelo. Smrad iz stana osjećao se i u susjednim stanovima.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Podsjetimo, Posavska Hrvatska otkrila je stravični slučaj u Slavonskom Brodu. 27. prosinca mrtva je tromjesečna beba dovezena u bolnicu, a nakon što se otac nasilno ponašao pozvana je i policija. Otac je uhićen, određen mu je jednomjesečni pritvor zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanja ili zlostavljanja maloljetnog djeteta ili osobe, 2,5 godišnja djevojčica je hospitalizirana, a treće dijete smješteno je u udomiteljsku obitelj.

Ogromni propusti socijalne skrbi!

Ministarstvo socijalne politike i mladih za slučaj za saznalo putem anonimnog e-maila koji im je stigao iz Slavonskog Broda. Istoga dana zatražena je obavijest o slučaju od policije i nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Upravo se čita:  Ovo je djevojka koja je luksuznim terencem usmrtila brata (21) i sestru (19). Hvalila se luksuznim životom

Djelatnici ministarstva proveli su nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb, u sklopu kojeg su obavljeni razgovori sa stručnim radnicima koji su postupali u raznim predmetima vezano za obitelj, te je izuzeta dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj.

Analiza dokumentacije i dalje je u tijeku, te se očekuje izvješće koje će biti gotovo do kraja ovog tjedna. Kako Index neslužbeno doznaje, u radu Centra za socijalnu skrb uočeni su ogromni propusti, te će protiv odgovornih biti poduzete mjere u okviru zakonskih ovlasti, što će vjerojatno značiti i podnošenje kaznenih prijava.

(Index.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas