Utorak, 16 srpnja, 2024

Nakon više od 25 godina u Livanjskoj bolnici rođene trojke

Preporučeno

Majka trojki je 34-godišnja Radostina Spajić iz Bosanskog Grahova, koja je na svijet donijela dva dječaka i jednu djevojčicu. “Na ovaj svijet je prva došla muška beba od 2900 grama, druga je djevojčica od 2400 grama dok je treći opet dečko od 1900 grama“, kazao je Vrdoljak.

Ilustracija
Ilustracija

Danas su, prvi put nakon više od 25 godina, na ginekološko – porođajnom odjelu Županijske bolnice u Livnu rođene trojke. Kako je potvrđeno iz navedene bolnice, majka trojki je 34-godišnja Radostina Spajić iz Bosanskog Grahova, koja je na svijet donijela dva dječaka i jednu djevojčicu.

Upravo se čita:  Tuga okovala BiH: Preminuo 32-godišnji doktor Rinad Zukić

Prema kazivanju šefa ginekološkog odjela livanjske bolnice dr. Dražena Vrdoljaka, porod je izvršen carskim rezom nakon što su uspješno doveli trudnoću do 37 tjedna kad se smatra da su bebe zrele za samostalno disanje.

Pri porodu nije bilo problema a radi se o motiviranoj i strpljivoj prvorotkinji , navodi Vrdoljak, koji posebno ističe da se ne radi o oblicima umjetne oplodnje.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Poznato kada počinje isplata 1.000 KM podrške za novorođenčad u FBiH

“Na ovaj svijet je prva došla muška beba od 2900 grama, druga je djevojčica od 2400 grama dok je treći opet dečko od 1900 grama“, kazao je Vrdoljak.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas