Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Nakona Banjaluke: MUP RS zabranio i skup u Mrkonjić Gradu povodom Dana državnosti BiH

Preporučeno

Zabranjen je i najavljeni javni skup u organizaciji Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad planiran za isti dan.

Policijska uprava Mrkonjić Grad zabranila je skup koji je SUBNOR BiH planirao da organizuje u ovoj opštini u subotu, 25. novembra povodom Dana državnosti BiH. Zabranjen je i najavljeni javni skup u organizaciji Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad planiran za isti dan.

“Imajući u vidu da je isti dan na istom mjestu najavljen skup SABNOR-a BiH i Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad cijenimo da zbog okupljanja većeg broja učesnika i posjetilaca najavljenih skupova, organizovanih od strane organizacija koje imaju različita programska opredjeljenja, postoji stvarna opasnost da bi njihovim održavanjem bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu”, saopšteno je iz iz policije.

Upravo se čita:  Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari

Iz Policijske uprave su apelovali na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Podsjetimo, u Mrkonjić Gradu je 25. novembra 1943. godine održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a na kojem je Bosni i Hercegovini vraćena hiljadugodišnja državnost.

Ranije je MUP RS zabranio i javni skup SDP-a u Banjaluci koji je također trebao biti održan povodom Dana državnosti BiH, a navodno zbog sigurnosne situacije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas