Subota, 20 srpnja, 2024

Naoružajte se strpljenjem: Kolone vozila na graničnim prelazima – “Najgore” je na ova tri

Preporučeno

Vozači se također upozoravaju da je zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Šepak duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Povremeno se na GP Bosanska Gradiška formiraju duže kolone vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Povoljne vremenske prilike i pojačana frekvencija vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  U koje države građani BiH mogu ući sa ličnom kartom? Ako vam ističe pasoš, dobro je znati ovo!

Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Ukoliko putuju na dužim relacijama pravite češće pauze i unosite u organizam dovoljnu količinu vode.

Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve propise, navodi se u saopćenju.

Upravo se čita:  Troškovi četveročlane porodice za četiri godine skočili više od 1.000 KM

Vozače također upozoravaju da je zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Upravo se čita:  I danas crveno upozorenje za BiH: Temperature do 42 stepena

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog Kurban Bajrama, sutra (nedjelja) i u ponedjeljak bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas