Srijeda, 17 srpnja, 2024

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Preporučeno

Dok je pozirala za fotografije na Baščaršiji, žena je bila meta pokušaja džeparenja. Dok je njena prijateljica slikala, nepoznati muškarac je lagano prilazio iza njenih leđa i otvarao ruksak.

U tom momentu njena prijateljica prilazi i viče na njega, međutim, hrabro i smireno, žena se okrenula prema njemu i rekla: ‘E jesi našao koga ćeš džepariti.’ Svojom reakcijom, uspjela je odbiti napadača, dok su prijateljice priskočile u pomoć. Iako je situacija postala agresivna, žena je reagirala, a na kraju nije uspio ukrasti ništa.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Eh ovakve fotke još nikad niste vidjeli… Po prvi put otkako dolazim u Sarajevo, desio mi se pokušaj džeparenje, tj pljačke i to tako fino, lagano i najnormalnije dok sam ja pozirala za slikanje.

Upravo se čita:  INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Prijateljica me slika, kao što vidite, ja pravim poze a lik je lagano prišao iza mojih leđa, otkopčao ruksak, u tom momentu moja prijateljica prilazi i viče na njega, ja se okrećem njemu pogledam ga u oči u kažem, potpuno smirena: E jesi našao koga ćeš džepariti, sinko ja sjedim po tri sata na tiktoku za pet maraka! I potpuno smireno zakopčam ruksak.

Upravo se čita:  Gazde odlučuju hoće li radnici raditi po najvećim vrućinama

Ove se smiju i vrište na njega u isto vrijeme, rekli smo mu pozvat ćemo policiju ako se ne udaljiš. Bio je poprilično agresivan, pa smo morale vikati na sred Baščaršije. Srećom, nije uspio ništa uzeti. Negdje sam sadake podijelila. Eto šta se desi kad ti je važnija poza i dobra slika od bilo čega drugog. Hej ako ništa, evo imamo nas dvoje zajedničku fotku, sad će i on postati popularan”, napisala je žena na svom Facebook profilu, a ispod je i objavila fotografije, baš u trenutku kada džeparoš pokušava otvoriti njen ruksak.

Upravo se čita:  Hitna pomoć: Zbog ekstremno visokih temperatura zraka povećan broj kolapsnih stanja

U međuvremenu, komentar na naš tekst ostavila je i ugledna policajka u Kantonu Sarajevo Merima Čelik, koja kaže:

“Evo za ove što pitaju šta radi policija. Policija u civilu je odmah pronašla i privela istog. A, dalje pitajte Sud! Nažalost, istog ćete sutra vidjeti da šeta Čaršijom, jer za dalji postupak policija je nemoćna. Uostalom, nadam se da će razumni građani shvatiti da ne može policija hodati iza svakog građanina i glumiti tjelohranitelja, morate sami da vodite računa o vašem novčaniku i mobitelu.

Krađe se dešavaju u Meki i Medini, a kamoli u Sarajevu.”

Foto: Facebook: Džeparoš je vrlo brzo lociran i uhapšen

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas