Četvrtak, 29 veljače, 2024

Napokon: Od sutra poboljšanje i stabilizacija vremena

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini od sutra slijedi poboljšanje i stabilizacija vremena koja će potrajati više dana, kazao je Željko Majstorović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ilustracija
Ilustracija

Srednja ili druga dekada mjeseca jula proći će uglavnom u znaku temperatura većih od višegodišnjeg prosjeka, a isto tako sa veoma ograničenim brojem padavina.

” Tek u trećoj dekadi jula očekuje se jedan manji val padavina i nešto svježije vrijeme”, kazao je Majstorović.

Upravo se čita:  EU šalje novu pomoć: Po 5.000 KM za više od 1.500 građana BiH

On je naglasio kako će tokom jula kada je u pitanju srednja temperatura biti iznad višegodišnjeg prosjeka, te ispod višegodišnjeg prosjeka kad su u pitanju padavine.

“Sličan trend će se nastaviti u mjesecu augustu, pogotovo prva polovina će biti u znaku lijepog vremena i temperatura iznad višegodišnjeg prosjeka, a nešto svježije vrijeme i veća količina padavina se očekuju u drugoj polovini augusta”, kazao je Majstorović.

Upravo se čita:  Troje mladih sletjelo u Bosnu kod Visokog, brzom intervencijom hitnih službi su spašeni

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas