Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Narednih dana promjenjivo i nadprosječno toplo, evo kada u BiH stiže zahlađenje

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period od narednih 15 dana.

Preporučeno

Ispratili smo vikend koji je u većem dijelu zemlje bio kišovit i vjetrovit. Kako javljaju meteorolozi, nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice. Više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće se u četvrtak devetog novembra, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama, može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine, osim u jutarnjim satima. U četvrtak je tako na visoravnima moguća pojava mraza.

Upravo se čita:  Vlada FBIH odobrila sredstva za dovršetak izgradnje Klinike za dječije bolesti u Mostaru i opremanje ortopedske sale na klinici u Tuzli

Minimalne temperature zraka varirat će od tri do devet stepeni u Bosni, na području Hercegovine od sedam do 12 stepeni celzija. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12 do 17 u Bosni. Na jugu zemlje i do 19 stepeni celzija.

Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka.

Upravo se čita:  Evakuisani bh. državljani će biti smješteni u kampu Salakovac

Jutarnje temperature od 13. do 20. novembra kretat će se između nule i šestog stepena. Maksimalne očekivane temperature varirat će između četiri i devet, a u Hercegovini do 12 stepeni celzija.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo