Subota, 22 lipnja, 2024

Narednih dana promjenjivo i nadprosječno toplo, evo kada u BiH stiže zahlađenje

Preporučeno

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je vremensku prognozu za period od narednih 15 dana.

Ispratili smo vikend koji je u većem dijelu zemlje bio kišovit i vjetrovit. Kako javljaju meteorolozi, nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice. Više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

Nešto stabilnije vremenske prilike moguće se u četvrtak devetog novembra, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotlinama, može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine, osim u jutarnjim satima. U četvrtak je tako na visoravnima moguća pojava mraza.

Upravo se čita:  Neum pun turista: Za vikend se očekuje da bi mogao biti 100 posto popunjen

Minimalne temperature zraka varirat će od tri do devet stepeni u Bosni, na području Hercegovine od sedam do 12 stepeni celzija. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12 do 17 u Bosni. Na jugu zemlje i do 19 stepeni celzija.

Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka.

Upravo se čita:  Broj stranih radnika skoro dvostruko veći nego prošle godine

Jutarnje temperature od 13. do 20. novembra kretat će se između nule i šestog stepena. Maksimalne očekivane temperature varirat će između četiri i devet, a u Hercegovini do 12 stepeni celzija.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

‘Svekrva me nije voljela jer sam muslimanka, a drugi muž otjerao iz kuće’: Burni detalji iz života Selme Bajrami

Privatni život popularne folkerke privlačio je oduvijek veliku pažnju, pogotovo kad se saznalo da ima velike probleme sa bivšim...

Još vijesti za vas