Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Naša stranka: Obavijest o prestanku točenju alkohola je nedopustiva

Preporučeno

Općinski odbor Naše stranke Stari Grad Sarajevo danas se oglasio saopćenjem povodom dopisa o prestanku točenja alkohola u blizini škola i vjerskih objekata, kao i preporuke da se alkohol ne toči uopće za vrijeme mjeseca ramazana na području sarajevske općine Stari Grad.

5metara8Općinski odbor Naše Stranke Stari Grad napominje da je BiH po svom ustavu demokratska, sekularna država, u kojoj se zakoni moraju poštivati dosljedno tokom cijele godine, a ne samo za vrijeme trajanja vjerskih praznika, kao što neki pojedinci u općinskoj službi i Općinskom vijeću misle.

Upravo se čita:  Pripadnici OS BiH pomogli turistu iz Hrvatske koji je stao na A1

– U Općini Stari grad žive i plaćaju poreze građanke i građani svih nacionalnosti, etničkih pripadnosti, vjeroispovijesti, a u ovo vrijeme godine borave i mnogobrojni turisti – istaknuto je u današnjem saopćenju.

Navode da je nedopustivo da se iz Općine Stari Grad, koja predstavlja sve građane, šalju ovakvi ili slični dopisi.

Općinski odbor Naše stranke Stari Grad zahtijeva da se protiv odgovorne osobe provede disciplinski postupak zbog prekoračenja nadležnosti te upućivanja obavjesti i djelovanja mimo znanja općinskog načelnika, što je, navode, direktno i vrlo ozbiljno ugrozilo ugled Općine Stari Grad, koja mora biti jedinstveni servis za sve svoje građane i građanke te Grada Sarajeva, koji je kroz cijelu svoju historiju multikulturalan i multikonfesionalan.

Upravo se čita:  Šta da radite u slučaju zemljotresa?

Također, Općinski odbor Naše stranke Stari Grad zahtijeva da se prestane amnestirati odgovornost državnih službenika i insistirati na kolektivnoj odgovornosti novog saziva Općinskog vijeća, pozivanjem na kontaverzne i nezakonite dijelove odluka donesenih prije nekoliko mandata.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas