Srijeda, 24 srpnja, 2024

Nastavak priče o majstoru Muhamedu koji je čekićem polupao prozore nakon što mu nisu plaćeni radovi: “Završio u policiji, prijeti mu robija”

Preporučeno

Na videu koji je snimio kada je došao vidi se kako je uzeo sjekiru i razbio staklo na vratima i prozorima dok je vlasnica kuće počela vikati "upomoć".

Na društvenim mrežama viralan je snimak iz Pećigrada kod Velike Kladuše. Kako je navedeno, majstor Muhamed K. je u nedjelju, 10. juna, došao u porodičnu kuću i polupao sve što je ranije uradio sa drugim majstorima jer su vlasnici kuće odbili da plate građevinske radove.

Slučaj je prijavljen i Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

“Slučaj nam je prijavljen jučer, policija uzima izjave i vrši istragu kako bi utvrdili o čemu se tačno radi”, kazao je za portal Radiosarajevo.ba Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK.

Upravo se čita:  Socijalno ugroženim domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od grada po 1000 KM

Podsjetimo, prije početka radova, vlasnik kuće navodno je dao kaparu za početak izvođenja radova. Nakon toga, kako saznaje portal Crna-Hronika vlasnik nije uplatio niti jednu KM majstorima.

Navodno je riječ o dugu od 600 eura.

Muhamed K. je majstor građevinskih radova koji ovim poslom prehranjuje svoju porodicu, troje djece i radnike sa kojima radi.

Na videu koji je snimio kada je došao vidi se kako je uzeo sjekiru i razbio staklo na vratima i prozorima dok je vlasnica kuće počela vikati “upomoć”.

Upravo se čita:  BH. meteorolozi objavili vijest koja će obradovati mnoge: Polako, ali sigurno, dolaze nam nešto ugodniji i podnošljiviji ljetni dani

Nakon probijenih rokova, Muhamed je odlučio stvar uzeti u svoje ruke i polupati prozore na navedenom objektu.

Ponovo se oglasio

– I dalje mi nisu bratili pare. Sad su me i tužili. Moram na sud a prijeti mi zatvor. Moram angažovati advokata koji će me braniit. Radio sam im cijelu adaptaciju sprata porodične kuće. Nije pošteno šta nam rade. Prvo ne plate, pa tuže pa moram na robiju. Tuga..” – izjavio je danas Muhamed K. za portal Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

– Želim da se zahvalim prijateljima, familiji rodbini, hvala svima na podršci u vezi incidenta. Ne mogu da stignem svakom zahvaliti. Posebno sviju vas pozdravljam i želim vam svako dobro. Moram da idem da radim. – izjavio je Muhamed K.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas