Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nastavljaju se incidenti na KCUS-u: Glavnoj sestri bačene fekalije na kancelariju

Autor:N1

Iz MUP-a KS su za N1 potvrdili da se incident dogodio, te da je 23.10. oko 8.10 sati zaprimljen poziv u Policijsku upravu Centar od uposlenice Kliničkog centra.

Preporučeno

Na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer se dogodio incident koji je bio prijavljen i MUP-u KS.

Kako javlja N1, glavnoj sestri Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju S.B. bačene su fekalije na vrata kancelarije. Šta je tome prethodilo, ne zna se tačno, no sumnja se da je od ranije neki nerazriješen odnos sa kolegama, no moguće je, kako kažu naši izvori i nezadovoljstvo pacijenata koje vlada na toj klinici.

Upravo se čita:  Adnan pritvoren zbog paljenja džamije u Gradačcu, šteta 800.000 KM

Iz MUP-a KS su za N1 potvrdili da se incident dogodio, te da je 23.10. oko 8.10 sati zaprimljen poziv u Policijsku upravu Centar od uposlenice Kliničkog centra.

“Izlaskom na mjesto događaja, ta pomenuta uposlenica Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra, izjavila je da je u noćnim satima 22. na 23. oktobra od strane njoj nepoznatih osoba, na vrata njene kancelarije u KCUS-u bačena fekalija. Izjavila je da želi da se taj događaj evidentira”, rečeno nam je u policiji.

Upravo se čita:  Oglasila se Aida Tule o navodnom eksperimentu i brutalnim prijetnjama supruga Edina

O njemu je obavijestila i unutrašnju službu osiguranja KCUS-a. Policijski službenici Uprave policije Centar sačinili su službenu zabilješku o ovom događaju.

Nije ovo prvi incident koji se dogodio među radnicima ovog mjeseca na KCUS-u. U javnost je izašla informacija da je početkom oktobra došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između doktora i medicinske sestre. Tada su sukobu svjedočili i ostali zaposlenici KCUS-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je cilj postupka protiv njega da zaplaše sve u ovom...

Možda vas zanima i ovo