Subota, 20 srpnja, 2024

Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

Preporučeno

Protiv osoba kod kojeg je pronađeno ovo naoružanje bit će podnesen izvještaj za učinjeno krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

U nastavku akcije “Kolibar” koja je usmjerena na oduzimanje ilegalnog oružja i naoružanja te eksplozivnih naprava, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su nastavili sa aktivnostima.

U okviru operativne akcije “Kalibar”, policijski službenici Policijske uprave Bosanske Gradiška su pronašli i oduzeli određenu količinu vojnog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Protiv osoba kod kojeg je pronađeno ovo naoružanje bit će podnesen izvještaj za učinjeno krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Upravo se čita:  Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: "Šteta je ogromna"

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je naložio da se protiv osumnjičene osobe podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Inače, riječ je o akciji koja se već duži vremenski period provodi širom RS-a, a usmjerena je na oduzimanje nelegalno nabavljenog oružja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas