Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Navijači Partizana prekrečili Mladićev mural na Vračaru, poručuju: „Uključi mozak, isključi Pink“

Autor:N1

Preporučeno

Grobari su istu parolu istakli i prošlog četvrtka u „Areni“, na utakmici košarkaša Partizana i Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige.

Nakon što je narodni poslanik Đorđe Miketić prekrečio mural ratnog zločinca Ratka Mladića na Vračaru, to su učinili i navijači Partizana koji su ispisali poruku: “Uključi mozak, isključi Pink”.

Zid zgrade na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu, na kom se nekada nalazio lik Ratka Mladića, jutros je osvanuo prekrečen u bijelu boju, i sa porukom: „Uključi mozak, isključi Pink“.

Upravo se čita:  Državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen na granici kod Dubrovnika: U luksuznom vozilu marke Audi Q5 pokušao prokrijumčariti čak 20 kilograma kokaina

Mural su potpisali navijači Partizana, Grobari.

Podsjetimo, Grobari su istu parolu istakli i prošlog četvrtka u „Areni“, na utakmici košarkaša Partizana i Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige.

Košarkaši Partizana su to veče poraženi od Madriđana, a vlasnik Pinka Željko Mitrović je poslije utakmice navijačima crno-bijelih poručio: „Kad ne voliš Pink, uvijek gubiš!“

Utakmica je odigrana samo dan nakon tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) iz vatrenog oružja ubio osmero đaka i školskog čuvara, i ranio još šest osoba.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Nakon zločina koji je potresao Srbiju, poslanik Zajedno Moramo Đorđe Miketić je sa sugrađanima prekrečio mural sa Mladićevim likom u Njegoševoj ulici, i preko njega nacrtao srce. Samo nekoliko dana kasnije, svoju poruku na istom mjestu su ostavili i navijači Partizana.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo