Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Navodno povezani s Elezom: U nastavku akcije “Kode” trojica uhapšenih

Preporučeno

Akcija je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom "Sky" aplikacije, a kako se tada moglo čuti, sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

Pripadnici policije iz Istpočnog Sarajeva u nastavku akcije “Kode” uhapsili su još trojicu osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako su naveli iz PU Istočno Sarajevo, akcija se provodi u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i uz podršku Еuropola.

– U okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva “Kode” danas su uhapšene tri osobe na području Istočnog Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Radi se o licima inicijala G. G., M. M. i N. S. iz Istočnog Sarajeva – saopćeno je.

Upravo se čita:  Troje mladih sletjelo u Bosnu kod Visokog, brzom intervencijom hitnih službi su spašeni

Kako javlja ATV, uhapšeni su Goran Grbović, Milan Međo i Neđeljko Stupar.

Policija je saopćila da su na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila koje koriste osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Ranije je u sklopu akcije “Kode”, koja je provedena sredinom novembra uhapšeno ukupno 15 osoba.

Odlukom suda pritvor je određen za sedam osumnjičenih, a to su Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Igor Cicović i Dragomir Pandurević. Đorđe Cicović i Peđa Spajić su pušteni da se brane sa slobode, a na prijedlog tužilaštva njima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja van BiH.

Upravo se čita:  Profesor Vedran Zubić objasnio zašto su zemljotresi česti u BiH

Akcija je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom “Sky” aplikacije, a kako se tada moglo čuti, sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, nakon akcije je saopćio da je uhapšena grupa prokrijumčarila oko 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 tableta ekstazija, 60 kilograma spida, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge.

Upravo se čita:  Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Većina osumnjičenih imaju bogate kriminalne dosijee, a u trgovini droge navodno su blisko sarađivali sa Darkom Еlezom, koji se nalazi u Srbiji na izdržavanju 15-godišnje kazne zatvora po presudi i predmetu “Lutka”.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas