Subota, 20 srpnja, 2024

Nazif Mujić prvi radni dan slobodan zbog Đurđevdana

Preporučeno

Najbolji evropski glumac ove godine prvi radni dan na Panonskom jezeru kraj Tuzle bit će slobodan zbog romskog praznika Đurđevdana

nazif.Nazif Mujić, dobitnik “Srebrenog medvjeda” za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu “Berači željeza” na 63. Filmskom festivalu u Berlinu, danas je i zvanično dobio posao na tuzlanskom jezeru Panonika. No, prvi radni dan najbolji evropski glumac ove godine neće provesti radno, jer je dobio slobodan dan povodom velikog romskog praznika Đurđevdana.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao s državnim ministrom za Evropu Ujedinjenog Kraljevstva Stephenom Doughtyjem

Nazif Mujić potpisao je jednosmjesečni ugovor s javnim komunalnim preduzećem Panonnica iz Tuzle. Najpoznatiji Rom u Europi od danas će biti angažiran kao kulturni animator na Panonskom jezeru.

„Zahvalan sam Jasminu Imamoviću, načelniku općine Tuzla, koji mi je na ovaj veliki romski praznik, Đurđevdan, poklonio posao. Ne bojim se nikakvog posla na Panoniki, radostan sam i želim da radim”, izjavio je Mujić za agenciju Anadolija.

Upravo se čita:  Čekanje na medicinske preglede duže od godinu dana postalo je svakodnevnica za građane

Kazao je kako mu ništa nije teško raditi, te da će odijelo u kojem je došao na posao vrlo rado zamijeniti radnom uniformom.

“Iako sam danas obukao odijelo i košulju, spreman sam da sve skinem i da se prihvatim bilo kakvog posla, jer nije mi ništa teško raditi”, poručio je Mujić.

„Najviše mi je drago zbog moje djece i porodice. Moj otac je zaradio penziju, brat mi radi u komunalnom preduzeću već 25 godina, a sada i ja konačno mogu raditi i zaraditi za svoju porodicu“, istakao je Mujić.

Upravo se čita:  Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao s premijerkom Estonije i budućom šeficom diplomatije EU Kajom Kallas

Na kraju je kroz smijeh dodao kako bi jutros sa porodicom i komšijama došao na Panonsko jezero, na tradicionalni đurđevdanski uranak, i da bi se tu okupali, da im je jezero bliže.

(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas