Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Ne želi novi susret – Moon: Sastanci s Dodikom su frustrirajući!

Preporučeno

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Patrick S. Moon potvrdio je da se danas tokom posjete Banjoj Luci neće sastati s predsjedinkom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, jer su ti sastanci, kako je rekao, postali frustrirajuću, jer Dodik jedno kaže danas, a nakon toga nešto sasvim drugo.

patrick_moon1-Imali smo jako puno sastanka s predsjednikom Dodikom u prošlosti. Iskreno govoreći malo je frustrirajuće. On vam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije kaže nešto sasvim drugačije – kazao je Moon u izjavi novinarima.

On kaže da se nada to ne znači i da Dodik više nije prihvatljiv sagovornik za američku amabasadu.

Moon ističe da američka ambasada ima mnogo interakcije s SNSD-om i zainteresirani su da vlast ovdje funkcionira na način da se zadovoljavaju potrebe građana.

-SAD imaju jako puno aktivnosti širom RS-a, dobrih prijatelja i izgrađenih odnosa i nastavit ćemo raditi u najboljem interesu svih građana i mi ćemo nastaviti raditi taj posao – kazao je američki ambasador.

Ponovio je da američku ambasadu interesuju konkretne stvari, kako će funkcionirati Vlada RS, koje će aktivnosti preduzimati, kako će rješavati problem…

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas