Nedjelja, 25 veljače, 2024

Nebojša Vukanović raskrinkava sastanak koalicije u Laktašima: “Za one koji ne čitaju između redova…”

Preporučeno

“Za one koji ne čitaju između redova treba ogoliti cilj i pozadinu sastanka iza zatvorenih vrata. Učesnicima sastanka ne odgovara uvođenje skenera i opreme koja bi ih dalje spriječila da kradu glasove, kao do sada, pa pokušavaju kupiti vrijeme a Dodik najavljuje dogovor u februaru", napisao je Vukanović

Poslanik u narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović na svom blogu komentarisao je jučerašnji sastanak koji se održao u Bakincima između lidera koalicije na državnom nivou – Milorada Dodika, Dragana Čovića, Elmedina Konakovića, Nermina NIkšića i Edina Forte. Nikakav zvanični dokument ili saopštenje nije objavljeno nakon sastanka izuzev dva tvita Dragana Čovića i Milorada Dodika i nekoliko nezvaničnih informacija.

U svom tvitu Dodik je napisao da su stvoreni preduslovi za dogovor o izbornom zakonu tokom februara, što otvara sumnju da je posrijedi sabotiranje tehničkih izmjena izbornog zakona koje je pripremio visoki predstavnik. Upravo na to aludira narodni poslanik Nebojša Vukanović:

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

“Za one koji ne čitaju između redova treba ogoliti cilj i pozadinu sastanka iza zatvorenih vrata. Učesnicima sastanka ne odgovara uvođenje skenera i opreme koja bi ih dalje spriječila da kradu glasove, kao do sada, pa pokušavaju kupiti vrijeme a Dodik najavljuje dogovor u februaru.

Oni koji godinama ne mogu ništa da se dogovore i usvoje izmjene ključnih zakona, kakav je Izborni zakon, sada će tobože da se nešto dogovore za mjesec dana? Jasno je da žele spriječiti Schmidta da uvede skenere, kako je najavio, obećavajući da će sami to da urade, pa će to odlagati mjesecima, možda nešto i usvojiti u prvom čitanju u Predstavničkom domu BiH, a onda čekati da prođe vrijeme do aprila, kad će biti nemoguće da se uvedu skeneri jer neće biti vremena za obuku, tehničke pripreme, a vlastodršci će moći da pokradu još jedne izbore”, poručio je Vukanović.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas