Subota, 20 srpnja, 2024

Nečuveno: Dva mjeseca zatvora zbog gađanja murala sa likom zločinca Ratka Mladića

Autor:Redakcija

Preporučeno

Dio novčane kazne od 60.000 dinara joj je preinačen u dva mjeseca zatvora, dok preostalih 40.000 dinara mora da plati, inače će joj se plijeniti imovina.

Aktivistici Aidi Ćorović stigao je poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne zbog neplaćanja novčane kazne koja je izrečena zbog gađanja murala posvećenog ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu.

Ćorović je za N1 rekla da je poziv primila u četvrtak ujutro i da ima osam dana da se javi u zatvor Padinska skela na izdržavanje dvomjesečne kazne zatvora.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

Prošle godine, aktivistkinja je pravosnažno osuđena na kaznu od 100 hiljada dinara zbog narušavanja javnog reda i mira kada je u novembru 2021. godine gađala jajima mural Ratka Mladića na Vračaru.

Dio novčane kazne od 60.000 dinara zamijenjen je dvomjesečnom zatvorskom kaznom, dok preostalih 40.000 dinara mora da plati, ili će joj se plijeniti imovina.

Ćorović tvrdi da nije platila kaznu jer se ne osjeća krivom i jer smatra da je branila zakone ove države, s obzirom na to da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac. Kao što je već rekla nakon izricanja kazne da neće platiti određeni iznos i da je spremna za zatvor, sada ponavlja da neće izbjegavati odgovornost i da je spremna da se javi na izdržavanje kazne.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Na pitanje da li će se za osam dana javiti u Padinsku skelu, Ćorović kaže da će prvo konsultovati svog kardiologa.

Kako navodi, od incidenta s muralom ima problema sa srcem, pa će pokušati odložiti izdržavanje kazne. Također, još jedan razlog za odgađanje je i to što će imati ispite u narednom periodu, izvještava N1.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas