Utorak, 18 lipnja, 2024

Nenad Nešić zavodi red: Evo šta je zatražio od SIPA-e, GP-a, DKPT-a i OSA-e

Preporučeno

- Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Počasna službena legitimacija OSA-e, koja je pronađena kod federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića prilikom hapšenja na GP Bajina Bašta izazvala je pravu “oluju” u bezbjedonosnim strukturama u BiH. Povodom ovog “otkrića” oglasio se i ministar sigurnosti Nenad Nešić.

– Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Upravo se čita:  Policije Srbije i bh. entiteta RS-a danas potpisuju memorandum o saradnji: Srbija će stacionirati i jedan helikopter u Trebinju

Zahtjev je upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prelazu, kod zastupnika u Parlamentu FBiH Salke Zildžića pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OSA).

Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodjeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo, čime se stvaraju mogućnosti za zloupotrebu ovih službenih policijskih dokumenata, navodio se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas