Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nenad Nešić zavodi red: Evo šta je zatražio od SIPA-e, GP-a, DKPT-a i OSA-e

- Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Preporučeno

Počasna službena legitimacija OSA-e, koja je pronađena kod federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića prilikom hapšenja na GP Bajina Bašta izazvala je pravu “oluju” u bezbjedonosnim strukturama u BiH. Povodom ovog “otkrića” oglasio se i ministar sigurnosti Nenad Nešić.

– Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Upravo se čita:  Dodik ljut na Krišto jer ministri iz RS nisu bili pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

Zahtjev je upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prelazu, kod zastupnika u Parlamentu FBiH Salke Zildžića pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OSA).

Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodjeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo, čime se stvaraju mogućnosti za zloupotrebu ovih službenih policijskih dokumenata, navodio se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo