Srijeda, 19 lipnja, 2024

Nenad Stevandić otvoreno prijeti: „Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje…”

Preporučeno

„Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje za bezbjednost RS-a“, tvrdi Stevandić.

„Slučaj profesora Miloša Kovića kojem je zabranjen ulazak u BiH pokazuje da Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OSA) radi u interesu samo jednog čovjeka i jedne partije“, kazao je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

On je za RTRS kazao da OSA ne doprinosi miru u BiH.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

“Vehabije javno propagiraju islamsku ideologiju, marširaju im ratne jedinice, a profesor istorije je prijetnja bezbjednosti države. Jednostavno, rade šta hoće i jasno je da ovdje postoje paralelne institucije”, kazao je Stevandić.

„Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju prijetnje za bezbjednost RS-a“, tvrdi Stevandić.

“Ovo treba da nam bude još jedan od razloga, ne samo alibi, već garancija, da imamo svoje obavještajne strukture. Profesor Ković nigdje nije rekao neku ružnu riječ. Ovdje je napad na čovjeka koji iznosi istorijske teze, dakle napad na nauku”, rekao je Stevandić.

Upravo se čita:  Policije Srbije i bh. entiteta RS-a danas potpisuju memorandum o saradnji: Srbija će stacionirati i jedan helikopter u Trebinju

“Imate primjer da je Ravnogorski pokret odustao od okupljanja u Višegradu, ne žele da dodatno dižu tenzije. Samo jedna strana, a to je bošnjačka, pali vatru i naginje ekstremizmu”, kaže Stevandić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija na Jablaničkom jezeru: Utopio se maloljetnik

U Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine u Konjicu u utorak se utopio maloljetnik, izvijestili su iz GSS-a Prenj. Kako navode,...

Još vijesti za vas