Petak, 9 lipnja, 2023

Neobična priča o Beći Šabiću iz Sanskog Mosta: 90-godišnjak “oštetio” PIO za 600 penzija

Nemojte propustiti

Ljudi, je li ovo moguće!?, uzviknuo je šaleći se u stilu Mladena Delića 65-godišnji Mirsad Šabić iz Sanskog Mosta posljednjeg radnog dana u 2012. godini. Toga dana kolege iz Općinskog suda ispratile su ga u penziju.

Bećo Šabić sa sinom Mirsadom (Foto: Dnevni avaz)
Bećo Šabić sa sinom Mirsadom (Foto: Dnevni avaz)

Njegov odlazak u penziju i nije vijest za medije, ali jeste podatak da je njegov 90-godišnji otac Bećo penzioner skoro pola stoljeća, tačnije punih 48 godina.

Upravo se čita:  Još jedna akcija inspekcije: Zabranjen uvoz krompira zbog nedozvoljene količine pesticida

– U penziju sam otišao 1964. godine, u 42. godini života, u činu majora kao vojno lice. Kao artiljerac, službovao sam u više gradova, a radni vijek okončao sam kao načelnik općinskog SUP-a, odnosno milicije – priča Bećo Šabić.

Prema pisanju “Avaza”, ovaj dobrodržeći 90-godišnjak “oštetio” je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za skoro 600 penzija. Bećina penzija bila je i onda i sada, u najmanju ruku, pristojna.

Upravo se čita:  Od danas možemo vozom do mora: Cijena karte je prava sitnica

– Ne žalim se, dobro mi je, paze me sinovi. Uz mene je moja mlađa sestra Sadika otkako je udovica, jer mi je supruga Lejla preselila prije 11 godina – dodaje Bećo Šabić, kojeg zdravlje dobro služi nakon što je poslije 50 godina druženja s cigaretama, 1985. godine, rekao dosta i nikad više nije zapalio.
(Dnevni avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Stiglo pojašnjenje smanjenja ograničenja brzine na glavnoj cesti u Sarajevu: Gdje će se voziti 30 km/h, a gdje 50 km/h

Veliku buru u javnosti izazvala je najava Vlade KS da će smanjiti ograničenje brzine u Sarajevu. Ministar saobraćaja Adnan Šteta...

Možda vas zanima i ovo