Petak, 1 prosinca, 2023

(Ne)očekivano: Evo kako je Gorica Dodik reagovala na vijest o sankcijama

Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD danas je na listu uvrstio dvije osobe i četiri kompanije koje čine jezgru mreže podrške posebno označenog državljanina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Preporučeno

Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, objavila je na društvenoj mreži X (biviši Twitter) reakciju na američke sankcije, koje su objavljene danas od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Gorica je kratko prokomentarisala: “Šmrc, baš me je potreslo” podijelivši tekst o sankcijama.

– Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta. Najveća istina je da vi vodite korupciju u cijelom svijetu preko raznih firmi i svi koji vam se ne povinuju su “kriminalci”. Pozdravite vašeg predsjednika pedofila, njegovog sina narkomana i ostalu mnogobrojnu rodbinu – napisala je Gorica Dodik.

Upravo se čita:  Akcija "Teretnjaka" uspjela: Prikupljanja pomoći za vozača kamiona

Podsjetimo, Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD danas je na listu uvrstio dvije osobe i četiri kompanije koje čine jezgru mreže podrške posebno označenog državljanina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pripadnici ove mreže, među kojima su Dodikova punoljetna djeca, omogućavaju nastavak Dodikovog korumpiranog djelovanja u bosanskohercegovačkom entitetu RS, što mu omogućava da izvlači javna sredstva iz RS s ciljem sopstvenog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo