Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Nešić burno reagovao na tvrdnje Heleza: Ako postoje neke paravojske u BiH, to su one kojima prijeti on i time treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH

Preporučeno

Ministar Nešić je apelovao na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog bezbjednosti.

Ministar odbrane Zukan Helez zna kako izazvati reakcije. U jeku optužbi iz RS-a o “islamskim radikalima”, “teroristima”, “spavačima” i slično Helez je iznio tvrdnju kako u RS-u postoje ruski kampovi za vojnu obuku. To je bilo dovoljno da pokrene lavinu komentara političara iz ovog entiteta. Jedan od njih je, očekivano, i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

– Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OBA i predsjedavajuće Savjeta ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti saopšte činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se sprovode bilo kakve obuke, istakao je Nešić.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Dodaje da su Helezove tvrdnje laž, plasirana dan nakon obilježavanja krsne slave MUP-a RS.

– Ako postoje neke paravojske u BiH to su one kojima prijeti Helez, i tim treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH. Sve ostalo su notorne laži s ciljem sijanja straha i širenja netrpeljivosti, te rušenja integriteta MUP-a Republike Srpske. Ovakve laži i postupci su nedolični bilo kome ozbiljnom, a posebno ministru odbrane. Mislim da je krajnje vrijeme da se Tužilaštvo BiH pozabavi kontinuiranim govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti od strane Heleza, istakao je Nešić.

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Ministar Nešić je apelovao na sve građane da ne nasjedaju na ovakve manipulacije i da ne strahuju zbog bezbjednosti.

– 28 godina nakon rata treba da pričamo o naučno-tehnološkim centrima, a ne da izmišljamo bajke o kampovima. Mislim da Helez ima ozbiljan problem sa poslom na koji je izabran. Slanjem besmislenih konstrukcija u javnost Zukan Helez može samo rastjerati investitore, novac i ljude iz BiH, poručio je Nešić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas