Subota, 23 rujna, 2023

Nešić iznio detalje sastanka sa Borrellom: Pozvao nas je da prekinemo svaku blokadu! Mi smo mu rekli da najveći problem jeste u FBiH

Preporučeno

Ističe da je tražio da se jasno i nedvosmisleno kaže da u BiH neće biti sukoba.

Visoki predstavnik Evrospke Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell održao je danas u zgradi Delegacije EU sastanak sa liderima opozicionih stranaka.

Lider DNS-a Nenad Nešić prenio je o čemu se razgovaralo na sastanku i kakve poruke im je uputio Borrell.

Upravo se čita:  Milorad Dodik pisao Christianu Schmidtu: Republika Srpska i ja kao predsjednik poštujemo međunarodnu zajednicu

– Pozvao nas je da se vratimo u državne institucije i da ostavimo svaku blokadu. Predložio je da se ide u brze izmjene Ustava i Izbornog zakona. Mi smo mu rekli da najveći problem jeste u Federaciji BiH i da mi u Republici Srpskoj nemamo problem sa navedenim izmjenama, pogotvo oko implementacije presude Sejdić-Finci – kazao je Nešić.

Ističe da je tražio da se jasno i nedvosmisleno kaže da u BiH neće biti sukoba.

Upravo se čita:  Stevandić prijeti: Bilo kakav atak na sigurnost Dodika put je u nezavisnost RS

– Da nam to poruče iz Evropske komisije i međunarodne zajednice. Također sma tražio da nam se kaže da će u BiH ove godine biti održani izbori jer kao što znate mnogi danas kalkulišu da izbora neće biti. Ono što ja znam jest da njihovo odgađanje odgovara samo vladajućoj trojci. Tražio sma i od Sattlera i od Borrella i od Angelne Einchhorst da jasno kažu da će izbora biti i d anea nikakvog odlaganja – kazao je on.

Upravo se čita:  Grlić-Radman o govoru Komšića: Uzurpator i štetočina, usporava put BiH ka EU

Što se tiče povratka u institucije BiH nešić kaže da su “neki dan bili i glasali” te da će podržati sve ono što je u interesu Repulike Srpske.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo