Nedjelja, 25 veljače, 2024

Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa isprozivao Trojku: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?

Preporučeno

Kao što to nalaže historija SNSD-a i partnera iz RS, Nešić je negirao postojanje Dana državnosti BiH.

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, komentarisao je obilježavanje Dan državnosti BiH u Banjoj Luci. Kao što to nalaže historija SNSD-a i partnera iz RS, Nešić je negirao postojanje Dana državnosti BiH.

Potom se osvrnuo na dolazak u Banju Luku, te je lidere Trojke upitao kako bi bilo da predstavnici iz RS-a prošetaju Sarajevom 9. januara kada manji bh. entitet slavi svoj “Dan RS” koji je proglašen neustavnim.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

– Drugovi, nešto vam se kose ‘Dan državnosti‘ i ‘Dan nezavisnosti‘. BiH nema Zakon o praznicima. Ako bi trebali slaviti neki zajednički praznik, da ste spremni na donošenje zakona, to bi bio 21.novembar kao dan kada je stvorena BiH kao državna zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Nestankom SFRJ, srušili ste i AVNOJ i ZAVNOBiH i RBiH. Ne sporim da svako u entitetima slavi šta želi, ali ne možete nama nametati šta da slavimo. Kada ste krenuli u šetnju Banjalukom trebalo je da se zapitate kako bi bilo da mi 9.januara prošetamo Sarajevom!?, upitao je Nešić.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas