Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Preporučeno

Naglasio je da očekuje visok nivo saradnje i sa EUFOR-om u cilju očuvanja sigurnog okruženja u BiH, regionu ali i Evropskoj uniji, navodi se u saopćenju.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u Sarajevu sa novoimenovanim komandantom EUFOR-a u BiH generalmajorom Laszlom Sticzom, koji je predstavio ključne prioritete u ispunjavanju misije EUFOR-a i doprinosu očuvanja mira i stabilnosti u BiH.

Nešić je poželio mnogo uspjeha generalmajoru Sticzu na novoj dužnosti ocijenivši njegov dolazak na ovu poziciju pozitivnim i važnim za buduću saradnju jer osim bogatog vojnog iskustva, dolazi iz zemlje koja izuzetno dobro poznaje situaciju u BiH i regionu i ima izbalansiran pristup i najbolje razumijevanje odnosa u regiji i specifičnosti u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Upravo se čita:  Vlasti RS planiraju izgradnju memorijalnog kompleksa stradalim Srbima i crkvu u Konjević Polju

U saopćenju se navodi da su razmijenjene ocjene trenutne sigurnosne situacije u BiH i viđenje buduće saradnje EUFOR-a i Ministarstva sigurnosti BiH.

Nešić je istakao napredak koji je Ministarstvo napravilo u posljednjoj godini u jačanju odnosa sa sigurnosnim agencijama Evropske unije, kroz uspostavu operativne saradnje sa EUROPOL-om te započetim pregovorima za saradnju sa FRONTEX-om.

Naglasio je da očekuje visok nivo saradnje i sa EUFOR-om u cilju očuvanja sigurnog okruženja u BiH, regionu ali i Evropskoj uniji, navodi se u saopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas