Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nesreća u BiH: Mladić (20) pao s konja, ljekari se bore za njegov život

Preporučeno

Budući da nema zdravstveno osiguranje, njegovi prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje.

Jašući jedno od grla, izgubio je ravnotežu, pri čemu mu se noga zaplela u uzengiju pa ga je životinja u trku vukla nekoliko desetina metara za sobom

Prilikom nesretnog pada s konja, teške povrede glave jučer je zadobio Zekerijah Kerić, 20-godišnji mladić iz Sanskog Mosta.

On je nakon nesreće hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Upravo se čita:  Poznato kada će se klanjati dženaza tragično preminulom Adnanu

Ovaj mladić je poznat kao veliki zaljubljenik u trkaće konje, te je posljednjih godina bio angažovan kako bi održavao i hranio ove životinje.

Prema nezvaničnim informacijama, jašući jedno od grla, izgubio je ravnotežu, pri čemu mu se noga zaplela u uzengiju pa ga je životinja u trku vukla nekoliko desetina metara za sobom.

Pri tome je zadobio teške povrede glave. Prema posljednjim informacijama, njegovo stanje je još kritično i ljekari se bore za njegov život.

Upravo se čita:  Sladić upozorava: "Ljudi čuvajmo se svi"

Budući da nema zdravstveno osiguranje, njegovi prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje.

Pozivamo sve ljude dobrog srca, a posebno Tominjane, da još jednom pokažemo onu dobru stranu koju smo pokazivali kad je bilo najteže i da pomognemo ovom našem momku, koji je sve, samo nije iskvaren. Naše malo njemu može biti sve. Hajde da se ujedinimo i pokažemo humanost u praksi. Zeki, uz tebe smo!, kaže se u apelu za pomoć mladiću objavljenom na društvenoj mreži Facebook.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: “Šteta je ogromna”

Požar koji je u popodnevnim satima izbio u stanu u ulici Prve slavne višegradske brigade u Goraždu, uspješno je...

Još vijesti za vas