Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nestanak goriva uzrokovao sudar vozova u Beogradu

Preporučeno

Uzrok željezničke nesreće u Beogradu bio je nestanak goriva u jednom od vozova što je uzrokovalo zaustavljanje tog šinskog vozila u tunelu, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Beograda.

sudar_vozovaPrema prvim nezvaničnim informacijama uzrok sudara dva voza u tunelu između Beograda i Novog Zemuna bio je nestanak goriva kod jednog od vozova, koji je ostao zarobljen u tunelu, a na njega je naletio drugi voz koji je prevozio putnike u pravcu Zemuna.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Jedan od radnika Železnica Srbije na mjestu nesreće objasnio je uzroke nesreće ističući da je u udesu povrijeđeno više od 15 lica i oni su vozilima hitne pomoći prebačeni u Klinički centar Zemun. Prema njegovim riječima do sudara je došlo kada je jedan voz, uslijed nedostatka goriva ostao u tunelu, dok se drugi voz nije uspio na vrijeme zaustaviti.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Željeznički saobraćaj kroz tunel uspostavljen je odmah nakon prebacivanja povrijeđenih putnika sa mjesta nesreće, a trenutno se odvija po jednom kolosijeku.

(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas