Srijeda, 24 travnja, 2024

Nesvakidašnja priča Mirsada Selimovića: Internet-ljubav Gračanlije i Etiopljanke krunisana brakom

Preporučeno

Gračanlija Mirsad Selimović (24), stručnjak za informacione tehnologije, kada je, u potrazi za poslom, otišao u Katar, nije ni sanjao da će se tamo zaljubiti u Etiopljanku Hanu Vorku (Worku), piše Dnevni avaz.

Fatima, Hana i Mirsad Selimović: Zadovoljni novom snahom (Foto: Avaz)
Fatima, Hana i Mirsad Selimović: Zadovoljni novom snahom (Foto: Avaz)

Prijateljstvo putem Facebooka brzo je preraslo u ljubav, a odnedavno i u bračnu zajednicu.

– Kada sam, prije dvije godine, otišao u Katar, osjećao sam se pomalo usamljeno, pa sam dosta vremena provodio na Facebooku, gdje sam upoznao Hanu. Prvo me prihvatila za prijatelja, pa onda upoznavanje, pa malo i nepovjerenja, dok se jedno drugom nismo potpuno dopali – priča Selimović.

Upravo se čita:  MUP RS: Danas ćemo vježbat, nema razloga za uznemirenost građana

Godina zabavljanja brzo je prošla, pa su Mirsad i Hana 21. novembra 2011. odlučili doći u BiH. Kada je Hana vidjela našu zemlju, ljude i običaje, pristala je na brak, koji je sklopljen 1. februara ove godine u Gračanici, piše pomenuti list.

Vratili se u Katar

– Svadba je obavljena u krugu porodice, u prisustvu kumova Mustafe Okanovića i Suada Delića, a novoj snahi najviše su se obradovali moji roditelji Husein i Fatima – kaže Selimović, najavljujući da će se sa suprugom vratiti u Katar, ali im ni Australija “nije daleko”.

Upravo se čita:  Kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike? Hladno će biti do 28. aprila: “A onda ljetne temperature”

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas