Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Nesvakidašnja priča Mirsada Selimovića: Internet-ljubav Gračanlije i Etiopljanke krunisana brakom

Nemojte propustiti

Gračanlija Mirsad Selimović (24), stručnjak za informacione tehnologije, kada je, u potrazi za poslom, otišao u Katar, nije ni sanjao da će se tamo zaljubiti u Etiopljanku Hanu Vorku (Worku), piše Dnevni avaz.

Fatima, Hana i Mirsad Selimović: Zadovoljni novom snahom (Foto: Avaz)
Fatima, Hana i Mirsad Selimović: Zadovoljni novom snahom (Foto: Avaz)

Prijateljstvo putem Facebooka brzo je preraslo u ljubav, a odnedavno i u bračnu zajednicu.

– Kada sam, prije dvije godine, otišao u Katar, osjećao sam se pomalo usamljeno, pa sam dosta vremena provodio na Facebooku, gdje sam upoznao Hanu. Prvo me prihvatila za prijatelja, pa onda upoznavanje, pa malo i nepovjerenja, dok se jedno drugom nismo potpuno dopali – priča Selimović.

Upravo se čita:  Objavljeni novi detalji: Evo čije je vozilo kojim je Armin Berberović usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić! Mercedes je registovan na njegovu djevojku!

Godina zabavljanja brzo je prošla, pa su Mirsad i Hana 21. novembra 2011. odlučili doći u BiH. Kada je Hana vidjela našu zemlju, ljude i običaje, pristala je na brak, koji je sklopljen 1. februara ove godine u Gračanici, piše pomenuti list.

Vratili se u Katar

– Svadba je obavljena u krugu porodice, u prisustvu kumova Mustafe Okanovića i Suada Delića, a novoj snahi najviše su se obradovali moji roditelji Husein i Fatima – kaže Selimović, najavljujući da će se sa suprugom vratiti u Katar, ali im ni Australija “nije daleko”.

Upravo se čita:  Evo kolike su cijene kurbana ove godine

(Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

Meteorolozi opet objavili upozorenje za građane: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Jutros je u...

Možda vas zanima i ovo