Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Nesvakidašnji prizor prestravio je građane turskog grada: Istanbul progutao mrkli mrak, dan se u par minuta pretvorio u noć

Nemojte propustiti

Dok se tamni oblak kretao nad Istanbulom, grad je zasula snažna kiša. Nesvakidašnji prizor prestravio je građane turskog grada.

Video, koji je podijeljen na društvenim mrežama i koji je prikupio stotine hiljada pregleda, prikazuje tursku prijestolnicu koju najednom guta mrkli mrak nakon što je u ralje uzme težak, zastrašujući crni oblak koji se nadvija nad grad.

Kako su izvijestili iz turskog meteorološkog zavoda, “oblak debljine 7 kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na 5 minuta, a dan se pretvorio u noć”.

Dok se tamni oblak kretao nad Istanbulom, grad je zasula snažna kiša. Nesvakidašnji prizor prestravio je građane turskog grada.

Upravo se čita:  Slučaj u Austriji: Bosanac pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

Stranica TechnoPixel, koja se bavi sličnim meteorološkim fenomenima, sugerira da je ovaj gusti oblak mogao biti posebno velik, tamno obojen kumulonimbus. Kumulonimbusi, poznati i kao grmljavinski oblaci, često imaju tamnu, nisku bazu, koja seže tek nekoliko stotina metara iznad tla.

Foto: Twitter

Jedini su oblaci koji proizvode grad, grmljavinu i munje, a također dovode do jakih pljuskova. Isti mogu izgledati izrazito tamno s obzirom da propuštaju jako malo, ili ništa svjetla.

Upravo se čita:  Trenutna situacija u Njemačkoj: "Za pristojan život nisu nam dovoljna ni dva posla"

Brojni su korisnici Twittera u Istanbulu dijelili slike dok se oblak nadvijao nad gradom, da bi, nakon što su oblaci prošli, vrijeme poprimilo poetičan obrat – uključujući i ogromnu dugu koja je dominirala gradskim nebom, prenosi Jutarnji.

Foto: Twitter

Pročitajte još

Izdvajamo

MUP KS kaznio Husniju sa 230 KM i oduzimanjem vozačke dozvole: Zbog njih je morao trčeći nositi dijete u bolnicu

Mladi policajac MUP-a Kantona Sarajevo kaznio je Husniju Kapo po članu 44,211,172 ZOBS-a i to sa ukupno 230 KM...

Možda vas zanima i ovo