Nedjelja, 25 veljače, 2024

Neum: Evo koliko su poskupili hoteli, a koliko restorani

Autor:N1

Preporučeno

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

Hoteli u Neumu poskupili za 15, a restorani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za N1 Branimir Butigan, predsjednik Udruženja hotelijera Neum.

“Što se tiče restorana poskupili su 20 posto, jer su poskupile i namirnice za restorane. To je trend koji nas prati. Gdje god se okrenete, sve je poskupilo i nije moglo zaobići ni nas, ni naše usluge. Ali mislim da će to opet biti puno pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu“, rekao je Butigan.

Upravo se čita:  Đajić: Tim ljekara putuje u Hag da pregleda Mladića, pomogli smo i Župljaninu i Stanišiću

Za sada je gostima prihvatljivo, kaže nam on, nije im skupo. To vide, dodaje, jer dobivaju veliki broj rezervacija za samo ljeto i podsezonu.

“Mislim da nema nekih negativnih komentara. Ljudima je shvatljivo. Prihvaćaju ponude i prave rezervacije. Dosta vremena unaprijed se prave rezervacije, uplaćuju avansi, dok je u zadnje vrijeme bilo 7 do 10 dana prije dolaska”, istaknuo je predsjednik Udruženja hotelijera Neum, dodajući da je deveti ali i deseti mjesec već popunjen.

Upravo se čita:  Hadžifejzović šokirao gledaoce: 'Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja...'

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

Ove godine Neum, osim lijepih plaža i sunca, kaže Butigan, nudi i manifestaciju “Neumsko ljeto”.

Tu je i put Neum-Stolac koji će pridonijeti da se dobije više gostiju. Uradila se i nova šetnica, a uvedene su i jednobrazne kućice.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Hadžifejzović šokirao gledaoce: ‘Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja…’

Novinar i urednik Face TV Senad Hadžifejzović imao je sinoć zagonetnu odjavu Centralnog dnevnika. Naime, Hadžifejzović je najavio da...

Još vijesti za vas