Srijeda, 28 veljače, 2024

Nevjerovatno: Vulkanizeri bušili gume vlasnicima skupih auta kako bi zaradili na njihovoj popravci

Preporučeno

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamijene i poprave, objavila je policija.

Nevjerovatna priča stiže jutros iz Hrvatske: Riječka policija uhapsila je tri osobe, od kojih su dvije ustvari vulkanizeri, jer su bušili gume, a kako bi ih potom mogli popraviti i na tome zaraditi.

Kako je objavila policija, nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koja se sumnjiče za počinjenje krivičnih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tokom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od marta do kraja septembra, u dogovoru za ostvarivanjem nezakonite koristi, bušili gume na privatnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura.

Upravo se čita:  Jak zemljotres u Jadranskom moru: Postoji opasnost od "after" šokova

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamijene i poprave, objavila je policija.

Oni su se, naime, kao obrtnici vulkanizerskih radova dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravke, objavila je policija, dodavši da su pri tome tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 eura.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

U sklopu istraživanja, a na osnovu naloga Županijskog suda u Rijeci, provedeni su pretresi kuća, prostorija i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste krivičnih djela, objavila je policija.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih krivičnih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja, krivično su prijavljena sva trojica osumnjičenih za oštećenje tuđe stvari, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za krivično djelo poticanje te su njih dvojica, uz prijavu tužilaštvu, predati pritvorskom nadzorniku, navedeno je u policijskom saopćenju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas