Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Ni jedan počinilac nije otkriven: Ko uništava ćirilicu na saobraćajnim znakovima u FBiH

Preporučeno

Nerijetko nakon što zamijene dijelove uništenih znakova, dolazi do ponovnog šaranja po njima ili uništavanja.

-Na određenim područjima u FBiH imamo konstantan problem uništavanja saobraćajnih znakova ispisivanjem neprimjerenih grafita, te precrtavanjem ćiriličkih, a u manjoj mjeri i latiničnih naziva naseljenih mjesta. Svaki slučaj je prijavljen nadležnim policijskim upravama, ali do sada nijedan počinilac nije otkriven – rečeno je Srni iz ovog preduzeća.

Na pitanje da li su upoznati sa ispisivanjem ustaških simbola na saobraćajnoj tabli u srpskim povratničkim selima u Livanjskom polju, što je izazvalo uznemirenje malobrojnih mještana, iz ovog preduzeća navode da svaki vandalizam ove prirode prijave policiji i da postoje zapisnici, ali da nijedan počinilac nije otkriven.

Upravo se čita:  Obustavljen saobraćaj na graničnim prijelazima od Izačića do Brčkog: Pao sistem u Hrvatskoj

-U okviru redovnog održavanja očistićemo znakove i to je sve što se može preduzeti iz naše nadležnosti. Prilikom čišćenja hemikalijama dolazi do smanjenja retrorefleksije signalizacije, a nakon više čišćenja retrorefleksija bude potpuno uništena, samim time i saobraćajni znak neupotrebljiv, te se na ovaj način stvara velika materijalna šteta za preduzeće, jer saobraćajnu signalizaciju koja je najčešće nova ili u vrlo dobrom stanju, moramo zamijeniti – navode iz ovog preduzeća.

Upravo se čita:  Lidija poslije šest godina upoznala roditelje svoje donorke Lejle

Kako naglašavaju, nerijetko nakon što zamijene dijelove uništenih znakova, dolazi do ponovnog šaranja po njima ili uništavanja.

U Livanjskom polju su ustaški simboli ispisani na tabli na kojima su označena srpska sela Bogdaše, Vrbica, Radanovci i Bojmunte, a to je uzmemirilo malobrojne srpske povratnike. Ova sela teritorijalno pripadaju Livnu i u njima u teškim uslovima žive srpski povratnici uglavnom starije životne dobi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas